Klasična švedska masaža

Dotik zaznamuje človeka od prvega trenutka ko priveka na svet, dalje. Prav vsakdo izmed nas potrebuje tako prijazno besedo, kot dotik. Masaža je podaljšek dotika.
Vsa plemena in civilizacije, poznajo masažo kot del zdravljenja. Številne raziskave potrjujejo terapevtski učinek dotika, razkrivajo kako dotik vpliva na bolnike, na otroke, na ostarele in ne nazadnje tudi na potek zdravljenja. Rezultati so vedno znova pozitivni. Zahodni svet ob prizadevanjih za vedno boljšim in za vedno več, v umetno ustvarjeni naglici življenja izgublja stik s samim seboj obenem pa briše niti in povezave z modrostmi svojih prednikov. Posledično posamezniki izgubljamo stik s samim seboj in veliko premalo pozornosti posvečamo druženju, dotikanju in tako tudi masaži. Dovolite si, da masaža ne bo na vrsti šele takrat, ko bodo težave že prisotne. Trudite se, da postane del življenja, kajti njeni učinki so blagodejni .

Čeprav zveni klasično, je ta vrsta masaže osnova za vse ostale. Pri klasični masaži obdelujemo mehke dele telesa. Z gnetenjem, stiskanjem in pritiskanjem učinkujemo na celo telo, še posebej na kožo, mišice, živce, stimuliramo krvni pretok, limfo, posledično presnovo v črevesju in izločanje odpadnih snovi. Prav zato je po vsaki masaži potrebno pitje čaja, vode ali sveže stisnjenih sadno-zelenjavnih sokov. Zelo pomembno je gibanje, da lahko telo čim bolje izloči odpadne snovi. Snovi, ki jih telo ne potrebuje več, pa jih ne more izločiti, ker ni dovolj stimulirano, se nalagajo v obliki maščobnih oblog, ki so vidne, kot tudi kot novotvorbe in zakisanost telesa. Z redno masažo lahko pomagamo telesu, da izloči, česar ne potrebuje, tisto, kar predstavlja ¨strup¨. Masaža deluje tudi na čustveno stanje, saj odpravlja napetosti, razdražljivost in posledično znižuje krvni tlak.
Ker pa se masaže med seboj dopolnjujejo in prepletajo, lahko klasično masažo dopolnimo s čvrstejšim prijemom in obdelavo narastišč mišic s čimer obenem pomagamo pri sprostitvi zakrčenih in bolečih mišic.

Verjamemo, da je ob tako množični in raznovrstni ponudbi različnih tehnik in kombinacij masaž posamezniku težko izbrati njemu ustrezno, zato priporočamo, da se z maserjem pogovorita o vaših težavah, pričakovanjih in željah ter se nato dogovorita o najustreznejši, osebnostno prilagojeni obravnavi.